s kolesom po logarski dolini

S KOLESOM PO LOGARSKI DOLINI

Na pot s kolesom se odpravimo s parkirišča pred vstopom v Logarsko dolino. Po glavni cesti se najprej rahlo spustimo nakar pot nadaljujemo v enakomernem vzponu proti slapu Rinka. Na začetnem delu poti se peljemo mimo turistične kemetije Juvanija in turistično-informacijskega centra (TIC) Logarska dolina, ki stoji zraven hotela Plesnik.

TIC deluje v prenovljeni kašči značilne nekdanje Solčavske arhitekture, kjer prejmemo informacije o širšem območju, kupimo spominke in zemljevid. Ob kašči stoji panoramska tabla, na kateri si ogledamo poti po Solčavskem. V bližini teče gorsko vodo za osvežitev. Za hotelom Plesnik se odpira čudovit slap Palenk.

Pot nadaljujemo po cesti preko travnika do turističnih kmetij Plesnik in Lenar, kmečke hiše Ojstrica in penziona Na Razpotju.

Naprej kolesarimo po cesti ali po gozdno rekreacijski poti, ki pelje vse do planšarije Logarski kot, od koder se spet vrnemo na asfaltno cesto.

Na gozdni poti se odcepi smer proti Klemenči jami, ki je dostopna peš in je odlično izhodišče za obisk višje ležečih gora, kot so Strelovec, Krofička in nekoliko zahtevnejši Ojstrica in Planjava (celodnevni izleti). Pri Klemenči jami se nahaja tudi najdebelejši macesen v Sloveniji.

Od planšarije Logarski kot do parkirišča pod slapom Rinka nas loči še zadnji vzpon. Tam nas pričaka okrepčevalnica Rinka, od koder, v skopu kolesarskega izleta, pot nadaljujemo peš in po 10 min hoje zagledamo veličastni slap Rinka.

Pot od slapu navzgor nas vodi do koče na Okrešlju (lahka krajša pot), ki pa je še eno od čudovitih izhodišč za obisk višje ležečih gora. Poti v eno smer vodijo proti Kamniškemu sedlu, Brani, Planjavi itd. Poti v drugo smer vodijo proti Savinjskegamu sedlu, Turski gori preko Turskega žleba, Rinkam in še bi lahko naštevali.

Ker je Logarska dolina ozka se do izhodišča vrnemo po isti poti s čudovitimi razledi, zdaj s pogledom v nasportno smer in možnostjo postankov na vseh omenjenih turističnih lokacijah, ki vam ponujajo pristno kulinarično in energijsko izkušnjo na Solčavskem.

ZANIMIVOSTI OB POTI:

Turisitično zanimive destinacije: Juvanija, hotel Plesnik, Lenar, TIC, kmečka hiša Ojstrica, penzion na Razpotju, planšarija Logarski Kot, slap Rinka

Okoliški hribi: Klemenči jama – najdebelejši macesen v Sloveniji, Strelovec, Krofička, Ojstrica, Planjava, Okrešlj, Kamniško sedlo, Brana, Planjava, Savinjsko sedlo, Turska gora, Turski žleb, Rinke, itd.

FATMAP

Nakupovalna košarica
Open chat
Scan the code
WhatsApp
Hey there how can we help!