bushcraft “savinjska

predstavljamo poslovne partnerje

Društvo gozdovnikov je bilo ustanovljeno 15. 2. 2021 v Preboldu, kjer so že pred drugo svetovno vojno delovali gozdovniški tabori. Naši ustanovni člani so Damir Mrkonjić (predsednik), Damjan Maher (podpredsednik), Miha Hrovat (tajnik) in Borut Zalokar (blagajnik).

Idejni vodja Damir Mrkonjič se je z gozdovništvom začel ukvarjati že pri 12 letih, saj je v gozdu našel neopisljiv mir in iskal znanje o tem, kako bivati ​​v naravi. Prvi navdih je našel v knjigi Rolf gozdovnik (Ernest Thomson Sethon), ki velja za očeta gozdovništva, in v knjigi Gozdovnik Pešendaš (R. Hönn, Založba Borec 1986), kjer je odkril, da so gozdovniki v naših krajih že bili prisotni. To ga je navdihnilo, da se je odločil, da bo obudil tradicijo gozdovništva.

Naše društvo je zasnovano na individualnem učenju o gozdu in spretnostih v preživetju v divjini. Poudarjamo pomen sodobnega bushcrafta in ohranjanja znanja naših prednikov. Smo pripravljeni se naučiti vsega, kar je potrebno za preživetje v divjini in nas veseli, da lahko to znanje delimo z drugimi. Če iščete organizacijo, ki vas bo naučila vsega kar potrebujete za preživetje v naravi, potem je Društvo gozdovnikov prava izbira za vas.

 

“Če hočeš spoznati gozd, ga moraš sprehajati in ga spoznati kot živa bitja.” – John Muir

Nakupovalna košarica
Open chat
Scan the code
WhatsApp
Hey there how can we help!