Poplave savinja

Dragi gostje, ljubitelji kajaka, prijatelji.

V začetku meseca avgusta so Zgornjo Savinjsko dolino prizadele hude poplave, kakršnih domačini ne pomnijo. Poleg številnih domov in poslopij, so hudourniške vode prizadele tudi cestno povezavo med Mozirjem in Logarsko dolino, kot tudi samo strugo reke Savinje.

Sporočamo vam, da do nadaljnjega vodnih aktivnosti na reki Savinji ne izvajamo. Razloga sta dva: nezmožnost zagotavljanja varnosti na izletih (uničena in popolnoma spremenjena struga z veliko ovirami, ki lahko ogrožajo varnost) ter sočutja do ljudi, ki so jih poplave prizadele.

Upamo, da bo to sporočilo doseglo čim več kajakašev, ki so se morda spraševali o tem, kdaj se ponovno podati na spust po Savinji. Želimo vam sporočiti, da najprej 3x premislite, ali je spust sploh varen in smiseln. Število smeti, dreves in ogromnih ovir v sami strugi je trenutno neznano, kar pomeni, da je tveganje za varno izvajanje aktivnosti izredno visoko.

Vsem gostom želimo sporočiti, da v letošnji sezoni (kar se tiče vodnih aktivnosti) ponujamo le še SUPanje in kajak SOT (=sit on top) izlete na Velenjskem jezeru. Če pa se kdo želi usesti v pravi kajak, se lahko dogovorimo tudi za enodnevno kajak šolo na jezeru.

Upamo, da se bomo v naslednji poletni sezoni lahko ponovno družili na izletih, kot smo jih bili vajeni do sedaj. Obljubimo, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da Savinji čim prej pomagamo povrniti sijaj, ki jo je krasil v zadnjih letih in s tem ponovno zagotovimo varno in nepozabno izvajanje vodnih aktivnosti.

Vse dobro!

Outsidersi

Open chat
Scan the code
WhatsApp
Hey there how can we help!