Kanjon Globošak

Tik pred vstopom v Logarsko dolino (med Strevčevo in Golarjevo pečjo) leži globok kanjon Globošak, ki slovi po svoji veličini in vizualni privlačnosti. Gre za kanjon, za katerega potrebujemo 4 do 6 ur, zato je za ta izlet potrebna zadostna fizična pripravljenost. V nekaterih delih kanjona se lahko prosto sprehajamo brez varovanja z vrvjo, večino delov pa je potrebno preplezati s pomočjo vrvne tehnike. Glede zahtevnosti izstopata 2 precej visoka slapova, katera boste morali premagati s samostojnim podajanjem vrvi skozi varovalni sistem. Brez skrbi, za vašo varnost bodo poskrbeli izkušeni in licencirani vodniki kanjoninga, ki vas bodo naučili vsega, kar morate znati za varen izlet.


Najprej se bomo od zbirnega mesta peljali mimo Luč do Solčave, ter nadaljevali po panoramski poti do Logarske doline. Pred začetkom kanjona bomo izstopili iz avtomobila in se podali proti vstopu, ki se od ceste nahaja približno 10 minut hoje po gozdu. Pred vstopom vam bodo vodniki podali osnovne informacije o obnašanju v kanjonu ter inštrukcije za delo z vrvjo. Temu sledi adrenalinsko odkrivanje globoke soteske čez slapove in ožine, v katerem ne bo manjkalo presenečenj ob občudovanju tega skritega kotička Slovenije. Prepričani smo, da bodo najvišji slapovi pospešili srčni utrip še tako izkušenemu soteskarju.


Ker sama aktivnost traja 4 do 6 ur (odvisno od velikosti skupine), si vmes vzamemo čas, da zadihamo in v miru uživamo v razgledih, ki nam jih kanjon ponuja. Po uspešno premaganem kanjonu nas čaka le še 5 minutni sestop do ceste, kjer nas bo čakal prevoz s suhimi oblačili, da se bomo lahko preoblekli in odpravili nazaj proti zbirnemu mestu.


Če uživate v odkrivanju skritih kotičkov Slovenije in uživate v lepotah narave, vas kanjoning v Globošaku zagotovo ne bo razočaral. V primeru, da se odločite za izlet, nam to prosim sporočite na e-mail: info@outsidersi.si, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na morebitna dodatna vprašanja glede izleta.


Veselimo se druženja z vami!

Nakupovalna košarica
Open chat
Scan the code
WhatsApp
Hey there how can we help!