rafting savinja

V zadnjem tednu smo bili priča zelo burnim vremenskim razmeram, ki so močno vplivale na izvajanje naših vodnih aktivnosti. Zaradi ogromne količine dežja, ki so ga prinesle vsakodnevne nevihte, smo morali preklicati kar nekaj izletov s SOT (=sit on top) kajaki. Vodostaj Savinje je bil enostavno previsok za varno izvajanje komercialnih kajakaških spustov.

Na žalost je do izrednih vremenskih razmer prišlo ravno v špici poletne turistične sezone, zato smo bili primorani najti ustrezno in varnejšo alternativo. Rešitve seveda ni bilo potrebno iskati dolgo, saj so se naše misli hitro srečale pri aktivnosti, za katero je nujno potreben večji pretok reke – RAFTING.

V sodelovanju s Športnim centrom Prodnik smo v zadnjem tednu izvedli kar nekaj izletov z raftom po Savinji, pri čemer so se nam pridružili tako mladi pari kot družine z mlajšimi otroki. Razmere za to aktivnost so bile naravnost fantastične! Nedvomno menimo, da smo z dodano ponudbo sprejeli pravilno odločitev. Z izletov se vsi vračamo nasmejanih obrazov, tako naše stranke kot vodniki. Slednji priznavamo, da smo za malenkost le pogrešali raft vesla 😊

Pri tem moramo poudariti, da gre za aktivnost omejenega trajanja, ki ne bo na voljo celotno sezono. Savinja v povprečnih poletnih mesecih oz. dneh na žalost ne ponuja možnosti za kakovostno izvajanje raftinga, na drugi strani pa tudi mi še vedno prisegamo na razvijanje kajakaštva v Savinjski dolini. Ker pa prisegamo tudi na slogan: »Varnost je na prvem mestu!«, se bomo vedno pripravljeni usesti v napihljive gumijaste čolne, ko bodo razmere na reki prezahtevne za kajakaške spuste.

Veslajmo z glavo!

Open chat
Scan the code
WhatsApp
Hey there how can we help!