športni dan na reki dravi

V ponedeljek, 12. 6. 2023, smo v obliki športnega dne gostili nekaj dijakov iz Gimnazije Slovenj Gradec. Ponudili smo jim aktivnost v obliki SOT (=sit on top) kajak spusta po reki Dravi. Da spoznavanje s tem imenitnim vodnim športom ne bi bilo prelahko, smo ga seveda začinili z nekaterimi lažjimi (in težjimi) dodatnimi elementi.

Dijaki so najprej prikolesarili do piknik prostora Rener v Libeličah, kjer so morali presedlati na kajak. Na kopnem smo jim razdelili vso potrebno zaščitno opremo in vesla ter jim podali osnovna navodila o upravljanju čolna. Ko smo bili polno opremljeni in »izobraženi« za odhod na reko, smo sprva pridobivali občutke opravljanja čolna v mirnem delu. Pridobivanje občutkov ravnotežja in koordinacije je bilo sestavljeno iz ogrevanja z osnovnimi zaveslaji in učenja držanja smeri kajaka, preizkusili pa smo se tudi v jogi na čolnu, ki zaradi zmanjšane stabilnosti predstavlja precejšen izziv. Po ogrevanju smo bili končno pripravljeni na 1,5h dolg spust, ki je potekal vse do velikega zaliva v Črnečah.

V zalivu, kjer je voda povsem mirna, smo aktivnost popestrili z različnimi skupinskimi igrami na čolnih, štafetnimi igrami in vajami za ravnotežje ter koordinacijo. Na koncu so imeli dijaki še dovolj časa za prosto veslanje po zalivu, tisti, ki pa so se čolna že naveličali, so lahko čas izkoristili za kopanje.

P.S.: Voda menda ni bila mrzla!

Za izvedbo športnega dne se zahvaljujemo profesorju Hubertu in profesorici Nataliji! 😊

Open chat
Scan the code
WhatsApp
Hey there how can we help!