Kdo smo in kaj nas veseli

Slovenija, majhna dežela, ki ponuja obilo možnosti kakovostnih izletov v naravo, kateri nikoli ne razočarajo. Glede na možnosti, ki nam jih daje naša dežela, bi bil greh preživeti lep sončen dan brez izleta v hribe ali obiska katerega izmed bolj »odročnih« krajev, ki vsak po svoje skrivajo naravne zaklade pred množičnimi turističnimi obhodi. Vsaj tako menimo tisti, ki nam je do narave mar in se v njenem objemu počutimo kot doma. Tako menimo mi, Outsidersi.
Smo skupina prijateljev, ki prosti čas (naj si bo peš, s kajaki, smučmi ali kolesi) radi izkoristimo za aktivno raziskovanje Slovenije. Naše ime izvira prav iz skupne ljubezni do športov v naravi (ang. outdoor sports). Izlete si prilagajamo glede na letni čas oz. pogoje, ki so nam v tistem trenutku dani. Pozimi tako vedno trepetamo, ali bo zapadlo dovolj snega za spuščanje po belih strminah ter učenje najmlajših smučarjev ali celo obisk katerih izmed bližnjih hribov/gora s turnimi smučmi. Poleti smo popolnoma predani športom na divjih vodah, kot so kajak, soteskanje (canyoning) in rafting. V obeh letnih časih se trudimo širiti svoje znanje med ostale avanturiste, ki si želijo bolje spoznati katerega izmed naštetih športov, ali pa samo na nekoliko drugačen način preživeti svoj prosti čas. Kaj pa potem počnemo pomladi in jeseni? Predvsem stiskamo pesti za čim več padavin, ki prinašajo višji vodostaj in s tem večje izzive za premagovanje domačih rek s kajaki.
Največ časa preživimo v Savinjski dolini, ki poleg aktivnosti na reki Savinji ponuja tudi ogromno okoliških hribov in gora, ki so v vseh letnih časi kar dobro dosegljivi. Tu se nahajajo tudi nekateri kanjoni, ki so z nekaj znanja vrvne tehnike pretežno lahko dostopni. Naša baza se nahaja v Mozirju, natančneje v neposredni bližini mirnega Forest Campinga, bivše Gozdne šole, ki je nekoč predstavljala glavno povezavo med mladino in naravo, danes pa je preurejena v prijeten kamp, ki leži v neposredni bližini Savinje.
Na tem mestu od junija do septembra praktično živimo, saj ponujamo različne športne aktivnosti za vso populacijo. Na Savinji se tako vsakodnevno podajamo na kajak spuste, ki jih vedno prilagodimo glede na starost, počutje in predznanje sodelujočih. Nudimo tudi možnost učenja vožnje s pravim kajakom in ljudem pomagamo do uspešno premaganih prvih brzic, kar kot po pravilu pričara nasmeh na še tako kisel obraz. Vsakodnevno se odpravljamo tudi na izlete globoko v notranjost Zgornje Savinjske doline, kjer se nahaja kanjon slapa Cuc, ki je najbolj zanimiv za začetnike in otroke, prav tako pa vse že izkušene soteskarje, saj tudi to aktivnost prilagodimo glede na predhodno znanje in želje sodelujočih. Vse omenjene aktivnosti potekajo pod vodstvom izkušenih in licenciranih vodnikov, ki vedno stremijo k čim varnejši in čim lažji izvedbi vseh vrst aktivnosti.
Skratka, mi smo Outsidersi, prijatelji, ki v svoj krog z veseljem sprejmemo vse ljubitelje narave in ljubitelje outdoor športov. Temu primerno je tudi naš slogan kratek in jedrnat: Ponovno povezati ljudi z naravo!

Nakupovalna košarica
Open chat
Scan the code
WhatsApp
Hey there how can we help!