lokal spot kajak savinja

Reka Savinja, ki smo jo že ničkolikokrat omenili, leži tik ob Forest Campingu Mozirje, kar pomeni, da imamo ves čas dostop do njene struge. Del, ki teče mimo naše baze ima 2 brzici, ki sta lahko zelo zanimivi, če ju znaš izkoristiti. Redno se tega odseka poslužujemo tudi mi, predvsem kadar nimamo časa za daljšo rekreacijo, a se ne moremo upreti šumenju bližnje Savinje.

Vstop na omenjen kajakaški poligon se nahaja na našem dvorišču, zato nam nošenje kajakov do starta ne pobere veliko energije. Isti vstop uporabljamo tudi za našo družinsko kajakaško turo in za prvi dan kajak šole. Obe aktivnosti potekata od kampa do jeza v Letušu. Sprva je voda zelo mirna in ponuja laboratorijske pogoje za navajanje na čoln za začetnike. Mirnemu delu sledita 2 dokaj mirni brzici, ki pa ne predstavljata večje nevarnosti tudi v višjem vodostaju, saj je pod njima dolg zavoj v levo, ki ponuja ogromen kontra tok. Izstop se nahaja za omenjenim ovinkom, kjer je del gozdne ceste izpeljan v strugo. Kaj pa pot nazaj? 5-minutni sprehod s kajakom na rami in že smo nazaj v naši bazi!

Zgoraj opisan odsek ponuja ogromno – od navajanja na opremo za začetnike, do testiranja naših Spade kajakov za že bolj izkušene kajakaše. Vmesni brzici ponujata tudi odlične pogoje za utrjevanje veslaške tehnike, prečenja toka in vstopa ter izstopa iz glavnega toka, surfanje (tudi v nižjem vodostaju), učenje »eskimo« obrata,… in še bi lahko naštevali. Ko po napornem dnevu ostane dovolj energije, se proti Savinji napotijo tudi naši vodniki. Bodisi za sprostitev in »odklop«, bodisi za pridobivanje izkušenj in piljenje tehnike.

Kajak je zakon!

Nakupovalna košarica
Open chat
Scan the code
WhatsApp
Hey there how can we help!